• Brede school De Schakel in Ammerzoden.
• Brede school De Schakel in Ammerzoden. (Foto: Janneke Boogaard)

Basisschool De Schakel maakt 'stakingslied'

  •   225 keer gelezen

AMMERZODEN • Hoe leg je op een creatieve manier uit dat structurele problemen niet met incidentele middelen worden opgelost? Basisschool De Schakel in Ammerzoden heeft hiervoor het carnavalsnummer 'Niemand voor de klas' geschreven.

In het lied wordt aan een tuinman, een kapster en een kroegbaas gevraagd of ze alsjeblieft leerkracht willen worden om het lerarentekort op te lossen. Momenteel gaat het nummer via 'social media' het hele (onderwijs)land door, met het oog op de staking van woensdag.

Carnaval
De Schakel combineert de start van het carnavalsseizoen in Ammerzoden met de problemen binnen de basisschool. Tijdens de eerste voorronde van het Lange Hein Festijn op zaterdag 2 november, heeft het team het lied live ten gehore gebracht.

Kunstgrepen
Met 'Niemand voor de klas' laten zij op creatieve wijze zien en horen welke kunstgrepen ze moeten hanteren om het lerarentekort op te lossen. Het mooie beroep van leerkracht moet aantrekkelijker gemaakt worden en daar helpen incidentele middelen niet aan mee", sluit directeur Frank van Alphen af.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }