Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Peter de Vries overhandigt de sleutel.
• Peter de Vries overhandigt de sleutel. (Foto: Gemeente Maasdriel)

Fase 1 van Het Voorste Veld is klaar

  •   182 keer gelezen

VELDDRIEL • Wethouder Peter de Vries overhandigde donderdag de sleutel van de laatste nieuwbouwwoning van Het Voorste Veld (fase 1). 

Mevrouw Vermeulen is de laatste nieuwe bewoner in dit deel van Velddriel. Daarmee is de eerste fase voltooid. Eerder werden namelijk al 27 andere woningen opgeleverd van het plan dat in totaal 120 nieuwbouwwoningen omvat. Deze woningen worden in de komende 10 jaar gebouwd. 

Behoefte inwoners 
In de eerste fase zijn voornamelijk woningen voor starters en sociale huurwoningen voor Woningstichting Maasdriel gebouwd. Ook zijn er enkele huurwoningen voor de vrije sector opgeleverd.

Snel
Wethouder De Vries is blij dat de eerste woningen zo snel zijn gerealiseerd: "Het plan is destijds zonder enig bezwaar in uitvoering gegaan. En het merendeel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Velddriel of heeft daar eerder gewoond. Dat onderstreept de behoefte die er bij de inwoners van onze gemeente is voor dit type woningen. Het Voorste Veld is een aanwinst voor de kern Velddriel."

Lokale samenwerking
In februari werd symbolisch de eerste steen gelegd door wethouder De Vries. In opdracht van KlokGroep hebben lokale aannemers en onderaannemers razendsnel de eerste woningen gebouwd. Binnen negen maanden zijn de eerste woningen al opgeleverd tot vreugde van de wethouder: "Het bewijs van een goede samenwerking tussen de verschillende bedrijven, die veelal gevestigd zijn in onze gemeente. Ook leerlingen afkomstig uit de gemeente, die een bouwopleiding volgen, hebben meegewerkt aan de bouw. Ik ben zeer trots op deze succesvolle, lokale samenwerking."
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }