Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Wethouder Peter de Vries spreekt de toekomstige bewoners en andere belangstellenden toe.
• Wethouder Peter de Vries spreekt de toekomstige bewoners en andere belangstellenden toe. (Foto: aangeleverd)

Hoogste punt woonwijk Weteringshoek in Rossum gevierd

  •   274 keer gelezen

ROSSUM • Bouwers, kopers en de gemeente vierden vrijdag dat het hoogste punt is bereikt van project Weteringshoek in Rossum.

In opdracht van Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen heeft bouwbedrijf Van der Horst uit Mill na ongeveer een half jaar het hoogste punt bereikt bij de realisatie van 64 woningen in de nieuwe wijk. Onder toezicht van kopers, wethouder Peter de Vries en betrokkenen is de vlag in de top gehesen.

Pannenbier
Terwijl de bouwers dit alvast gingen vieren met een zogenoemd 'pannenbiertje' en een hapje, konden kopers voor een eerste maal hun woning in aanbouw bekijken om daarna nader kennis te maken bij de borrel.

Oplevering nog onduidelijk
Van der Horst is naar verwachting tot de zomervakantie van 2020 nog druk met het afbouwen van de woningen die gefaseerd worden opgeleverd. Moment van oplevering en ingebruikname van de wijk is mede afhankelijk van het woonrijp maken. Door recent faillissement van de gecontracteerde civiele aannemer wordt hier momenteel een nieuwe partij voor gezocht.

Diverse doelgroepen
"Het plan voorziet in de directe behoefte voor diverse doelgroepen van jong tot oud. En is daarmee een mooie aanvulling in het Rossumse", aldus wethouder De Vries. Er is nog één semi-bungalow en een vrijstaande woning beschikbaar. Tevens zijn er nog enkele vrije bouwkavels beschikbaar in het gebied met de mogelijkheid om daar een vrijstaande woning of tweekapper op te realiseren.

Het plan voorziet ook in de realisatie van 12 (grotendeels sociale) huurwoningen. Deze zullen in het voorjaar van 2020 door Borgdonck in verhuur worden gebracht.

Meer informatie: www.vanwanrooij.nl/rossum-weteringshoek/

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }