Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Buko Zaltbommel en Vuren naar andere eigenaar

  •   579 keer gelezen

ZALTBOMMEL/VUREN • Per 31 oktober zijn Buko Huisvesting in Vuren en Buko Bouw & Winkels in Zaltbommel verkocht aan Algeco in Beverwijk.

Voor de 195 medewerkers en het management veranderen de werkzaamheden niet. De ondernemingen kunnen de komende drie jaar onder dezelfde naam hun activiteiten blijven uitvoeren.

Internationale stap
Algeco, Europees marktleider in modulaire bouw, verstevigt zo haar positie in Nederland en Europa. "Het is voor Buko Huisvesting en Buko Bouw & Winkels een prachtige internationale stap waarmee verdere groei en ontwikkeling mogelijk zal zijn", zegt Dick Burger namens Scheybeeck, waaronder Buko valt.

Grote klanten
Buko Huisvesting en Buko Bouw & Winkels - waaronder ook Variant Loodsenbouw valt - hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot gerenommeerde spelers in de modulaire bouw en verhuur van keten, loodsen, hallen, units en containers in Nederland. Zij bedienen de grootste landelijk opererende bouwbedrijven, projectontwikkelaars, retailers en gemeenten. Dat heeft de interesse gewekt van Algeco. 

Niet eenvoudig
Onder Algeco wordt een verdere professionalisering en digitalisering verwacht, plus kansen om de internationale markt te veroveren. "Deze ontwikkeling gaan wij uiteraard niet in de weg staan", aldus Burger. "Neemt niet weg dat de beslissing om deze bedrijven los te laten niet eenvoudig is geweest. De wetenschap dat Algeco een zeer professionele internationale organisatie is, een betrouwbare en sterke partner, geeft het vertrouwen dat klanten en medewerkers in goede handen zijn." 

Na de verkoop van Buko Huisvesting en Buko Bouw & Winkels blijven de volgende Buko-bedrijven binnen Scheybeeck: Boon Oil & Gas services, Buko Autokraantransport, Buko Infrasupport, Buko Transport en Eco Toilet. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }