Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Dwaas

  •   288 keer gelezen

Dwaas

Een miljoen bezoekers? Dat Leisure Center in Zaltbommel? Stel dat dat waar is. Terzijde, toen ik het las, meende ik dat het om een schrijffout ging. Navraag leerde dat het is gezegd. Per jaar. Een stadje van amper twaalfduizend inwoners verwerkt jaarlijks een miljoen bezoekers. Waar laat je die? Hoe moet dat met stikstof en hoe krijg je die mensen ter plaatse en redelijks bijtijds weer weg? Als de A2 een paar weekeinden in de war is, staan de files bij het Brakelse veer tot bijna buiten het dorp. En de rest van de regio is dan ook verstikt. En hoe moet het met de drie grote gebakken luchtmolens? Staan die straks wel op de juiste plaats?

Kort en goed, we graven met dat Braderie Centrum ons eigen graf als we dit niet bijdehand aanpakken. Als het over zulke aantallen gaat, moet ik lachen als ik de Koxkampseweg zie. Dan moet ik lachen als ik die rijen auto's zie trekken over de Hogeweg waar dan ondertussen een zwembad en twee scholen staan. Met vrij liggend fietspad. Tuurlijk, dat helpt. Als je een serieus mijnenveld tussen rijbanen en fietspad legt wellicht.

En dan komt er ook nog een tweede verkeersburg. Die heb je misschien pas nodig als je jaarlijks een miljoen bezoekers op Zaltbommel los laat.
Dwaas verhaal toch?

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }