Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Bij de stoplichten gebeuren nogal eens aanrijdingen.
• Bij de stoplichten gebeuren nogal eens aanrijdingen. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Geen actie na ongelukken bij kruispunt Esso

  •   758 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De provincie vindt het niet nodig om maatregelen te treffen bij de verkeerslichten bij de Esso in Zaltbommel. D66 informeerde hiernaar omdat er meerdere ongelukken zijn gebeurd op dit kruispunt.

Elke Meyers van D66 vroeg het Zaltbommelse college naar de cijfers. De laatste drie jaar zijn er elf ongevallen geregistreerd op de kruising van de Steenweg, Hogeweg en N322. Vijf keer was het een kop-staartbotsing, twee keer botste een automobilist tegen een paal, en vier keer negeerde een bestuurder het rode licht, waarvan drie keer bij het wijzigen van rijrichting.

"Er is geen toename te zien, het aantal ongevallen is niet verontrustend gezien de intensiteiten en verkeersbewegingen van dit kruispunt", schrijft het college.

Flitspalen
Meyers suggereerde dat flitspalen zouden kunnen voorkomen dat mensen door rood rijden. Het kruispunt is in beheer bij de provincie Gelderland, dus de gemeente kan zelf geen flitspalen plaatsen of andere actie ondernemen. 

Rijgedrag
De provincie heeft de gemeente laten weten de ongevallengegevens nauwlettend in de gaten te houden maar op dit moment extra maatregelen niet nodig te vinden. "De verkeerslichten werken naar behoren, de ongevallen zijn ontstaan door het rijgedrag van de weggebruiker."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }