• Loco-burgemeester Jan-Hein de Vreede overhandigde de koninklijke onderscheiding aan Marianne Krans.
• Loco-burgemeester Jan-Hein de Vreede overhandigde de koninklijke onderscheiding aan Marianne Krans. (Foto: aangeleverd)

Lintje voor Marianne Krans uit Ammerzoden

  •   174 keer gelezen

AMMERZODEN • Marianne Krans uit Ammerzoden heeft zondag een koninklijke onderscheiding gekregen.

Tijdens de jaarlijkse clubmatch van Kynologenclub 's-Hertogenbosch e.o., afgelopen zondag, werd zij verrast door locoburgemeester Jan-Hein de Vreede van Maasdriel.

Blafconcert
Hij speldde na zijn speech bij Marianne Krans een welverdiende koninklijke onderscheiding op. De aanwezige honden lieten zich tijdens het daarop volgende applaus goed horen. Met zijn allen begonnen ze aan een blafconcert dat door hun baasjes bijna niet stil te krijgen was.

Decennialange vrijwillige inzet
Marianne Krans is sinds 1959 lid van de club, dertig jaar geleden is zij als bestuurslid aangetreden. Naast het secretariaat vervult zij ook de taken van penningmeester en vicevoorzitter.

Zij is docent kynologische kennis 1, organiseert sinds 1989 de jaarlijkse clubmatch en schrijft al tientallen jaren het clubblad dat in 2008 werd opgevolgd door de digitale nieuwsbrief. En sinds 1993 verzorgt ze elke week de ringtraining.

Lovende woorden van het bestuur
Het bestuur van de club heeft de aanvraag voor de koninklijke onderscheiding voorzien van lovende woorden. Locoburgemeester De Vreede deelde die dan ook graag: "Marianne zet zich reeds tientallen jaren geheel belangeloos in voor het overstijgende gemeenschappelijke kynologische belang. Met haar kennis en kunde heeft zij op zeer empathische wijze een grote invloed op haar collega's en anderen. Bescheiden en nuchter werkt zij met nimmer aflatende toewijding gestaag aan de opbouw van de vereniging en levert als gedreven kynoloog met grote deskundigheid al vele jaren een cruciale bijdrage aan de continuïteit van Kynologenclub 's-Hertogenbosch."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }