• De controle vond plaats op diverse locaties in de gemeente.
• De controle vond plaats op diverse locaties in de gemeente. (Foto: Bart Meesters)

Bijna tachtig bekeuringen bij grote controle in Maasdriel

  •   3890 keer gelezen

MAASDRIEL • In Maasdriel zijn bij een integrale veiligheidscontrole 76 bekeuringen opgemaakt bij de controle van ongeveer vierhonderd voertuigen. Ook zijn zeven auto's in beslag genomen.

De bekeuringen werden uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen waaronder alcohol en drugs, verlopen APK, niet opvolgen van een stopteken, bellen achter het stuur, de technische staat van het voertuig en het niet dragen van een gordel.

DNA
Eén persoon is overgebracht naar het politiebureau in Tiel omdat hij nog DNA moest afstaan.

Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche doen verder onderzoek naar een aantal personen in verband met mogelijke (uitkeringsfraude).

Belastingdienst
De belastingdienst heeft een openstaande belastingschuld van ruim 50.000 euro geïnd. Ook was er een naheffing vanwege het rijden met een vrachtwagenkenteken in plaats van een personenkenteken voor een bedrag van 10.000 euro. Ook zijn zeven auto's in beslag genomen.

Sociale recherche
De controles werden uitgevoerd door de gemeente Maasdriel samen met politie, sociale recherche Regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en Belastingdienst.

Burgemeester Hennie van Kooten is tevreden over het verloop van de controle: "De samenwerking en het gezamenlijk handhavend optreden geven blijk van een georganiseerde overheid."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }