• Het team van CarProf Valentijn nam de eerste prijs vol trots in ontvangst.
• Het team van CarProf Valentijn nam de eerste prijs vol trots in ontvangst. (Foto: aangeleverd)

CarProf Valentijn wint titel 'BOVAG onafhankelijk autobedrijf van het jaar'

  •   290 keer gelezen

zaltbommel/nieuwegein • CarProf Valentijn sleepte vorige week de prijs voor 'BOVAG onafhankelijk autobedrijf van het jaar' in de wacht. Directeur Adrie Valentijn is apetrots.

"Wie wil leren hoe je bedrijfsprocessen tot in perfectie wil organiseren, moet beslist eens een kijkje gaan nemen bij CarProf Valentijn", "er wordt niets aan het toeval overgelaten en alles is tot de kleinste details overdacht" en: "Het ontbreekt de medewerkers van Valentijn aan niets."

Het is een kleine selectie uit de lovende woorden die de jury bestaande uit Remco de Vette van W&D consultants, Bertus de Vries van Bovemij, Joost Bruins van RDC en Paul de Vries van DCDW over had voor CarProf Valentijn. Het autobedrijf dat gevestigd is op Industrieterrein De Wildeman in Zaltbommel kwam eerder al verschillende voorronden door, om vervolgens in de finale af te rekenen met Auto Ruesink Goor en Carteam Uithoorn.

Winnen
Dat gebeurde overigens tot grote verrassing van Adrie Valentijn. De 49-jarige directeur van het gelijknamige bedrijf kon zijn geluk dan ook niet op, toen tijdens het jaarcongres van BOVAG bekend werd gemaakt dat hij zijn zaak een jaar lang het beste onafhankelijke autobedrijf van Nederland mag noemen: "We waren al heel blij dat we bij de top-tien hoorden. Dat was al heel mooi, want in totaal zijn er 3300 onafhankelijke autobedrijven. Als je dan ook nog in de top-drie komt, dan spring je er al echt uit en dat we dan ook nog eens winnen? Dat was voor ons de kers op de taart."

Griezelig
Tijdens de uitreiking werd ook uitgelegd waarom juist CarProf Valentijn de overwinning binnensleepte. Dat was gebaseerd op uitgebreide juryrapporten, vertelt Valentijn: "Er zijn heel veel mystery guests langs geweest, achter de schermen is uitgebreid gekeken hoe de bedrijfsvoering in elkaar zit, er zijn gesprekken gevoerd, boekhoudtechnisch is alles uitgeplozen; echt al-les kwam aan bod. We hebben het écht heel goed voor elkaar. Één jurylid zei zelfs dat wij de processen zó goed geregeld hebben, dat het bijna griezelig is."

Valentijn mag dan wel de oprichter en directeur zijn van het winnende autobedrijf; desalniettemin hecht hij er waarde aan om niet alleen met de eer te strijken: "Van een eenmansbedrijf zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met veertien werknemers. Nou ja, 'werknemers'; ze voelen zich ambassadeur van het bedrijf. Deze titel bevestigt dat wij als team uitblinken in ons werk. We hebben het met zijn allen gedaan. En daar ben ik vooral ontzettend trots op."

Martin van Hemert

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }