Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: nl.123rf.com

Compliment voor mantelzorgers in Maasdriel

  •   102 keer gelezen

MAASDRIEL • Mantelzorgontvangers in de gemeente Maasdriel kunnen vanaf deze week tot eind november weer een 'mantelzorgcompliment' aanvragen voor hun mantelzorger.

Het compliment bestaat uit een bedrag van 100 euro, dat de mantelzorgontvanger zelf kan besteden aan een cadeautje voor de mantelzorger. "Sommige mensen kopen er meerdere bosjes bloemen van voor meerdere mantelzorgers", aldus wethouder Anita Sørensen. "Anderen gaan er gezellig van uit eten met hun mantelzorger."

Voorwaarden
Vorig jaar kwamen 406 aanvragen binnen bij de gemeente. Daarvan werden er 338 toegekend. "Niet alle aanvragen voldoen aan de voorwaarden", legt de wethouder uit. "Sommige families gaan een beetje 'creatief' om met een aanvraag. Zo was er een keer een gezin waarvan iedereen voor een ander gezinslid een compliment aanvroeg. Of echtparen, die elkaar een mantelzorgcompliment gunnen. We controleren de aanvragen dus goed."

Onbetaald
Een voorwaarde is onder andere dat de mantelzorger voor ten minste drie maanden achter elkaar tenminste acht uur per week onbetaalde zorg verleent.

2018 én 2019
Tot nu toe kon het compliment aangevraagd worden over het jaar voorafgaand aan de periode van aanvragen. Dit jaar kunnen mantelzorgers een aanvraag indienen voor een compliment aan de mantelzorger in 2018 én in 2019.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }