Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Oplossing voor HRC'14 komt dichterbij

  •   888 keer gelezen

MAASDRIEL • Voetbalclub HRC'14 moet nog een week of zes tot acht geduld hebben, voordat er meer nieuws is over de toekomstige accommodatie.

Dat meldde CDA-raadslid Marinus Robbemondt dinsdagavond in de commissievergadering. Robbemondt sprak namens de Raadswerkgroep, die het proces begeleidt samen met een extern bureau.

Gezamenlijke accommodatie
HRC'14 is in 2014 ontstaan door een fusie van de voetbalverenigingen van Rossum en Hurwenen. Sindsdien wordt gewerkt aan een gezamenlijke nieuwe accommodatie op de bestaande locatie in Rossum.

Brand
Omdat de kantine in Rossum in juli 2018 is afgebrand, kan de club nu alleen gebruik maken van de velden en het gebouw in Hurwenen. Die zijn verouderd en te klein.

In totaal voetballen er bij HRC'14 zo'n driehonderd mensen.

Sponsortoezeggingen
"Het bestuur van de vereniging werkt ontzettend hard", zei Robbemondt dinsdagavond. Zo heeft het bestuur de afgelopen zomermaanden benut om mondelinge sponsortoezeggingen bevestigd te krijgen op papier. "Dat was veel werk."

Robbemondt hoopt over zes tot acht weken met 'goed nieuws' te komen: "Zodat we eindelijk met de bouw van het sportcomplex kunnen beginnen."

Financiële gevolgen
GroenLinks fractievoorzitter Kees van Drunen wilde weten of er financiële gevolgen zijn, nu het hele proces langer lijkt te gaan duren dan de bedoeling was. Hij verwees onder andere naar een regeling waarbij de vereniging gecompenseerd kan worden in de BTW, maar die nu misschien niet meer geldt.

Volgens Robbemondt wordt daar bij de plannen rekening mee gehouden.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }