Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Urk

  •   323 keer gelezen

Urk

De nieuwe burgemeester van Zaltbommel is verwekt in de strenge winter van 1963. Gezien zijn geboortedatum durf ik haast wel te stellen dat hij gelijk met Reinier Paping over de finish kwam. Bovendien was hij hiervoor burgemeester van Urk. Hij is dus niet alleen vanaf zijn prille begin gewend aan weerbarstigheden. Want het valt voor een zaadcel niet mee als het min 20 is. En het is voor een burgemeester ook lastig om te worstelen met de opmerkelijkheden van Urk.

Allereerst de vis. En dan met name de rotte vis. Daar word je als burgemeester al snel voor uitgemaakt, zeker ook hier. De linkse Zaltbommelse kliek staat als vanouds te trappelen om de nieuwe burgemeester geen kans te geven.

En dan die windmolens. Keigroen hoor, erg belangrijk in de strijd tegen de opwarming van het klimaat maar liever niet hier. Riepen ze in Urk ook. In Mannenkoor. Maar ze staan er nu wel en voorlopig nog veel meer dan die drie van ons. Dan weet je het vast.

Ten slotte de Urker mentaliteit: 's zaterdagsavonds zuipen, snuiven en neuken en vervolgens 's zondags vroom naar de kerk. Dat kennen we hier minder. Hier zondigen de meeste mensen op zondag gewoon door.
Meneer Van Maaren, ik heet u welkom en wens u sterkte bij de uitoefening van uw ambt.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }