Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Pand 9

  •   337 keer gelezen

Pand 9

Laatst bestond Pand 9 vijf jaar. 's Morgens werd er voor huurders en bezoekers een bijeenkomst georganiseerd. Ik mocht daar wat vertellen en mensen aan elkaar voorstellen. Verbinding heet dat tegenwoordig, ik ben er dol op. Het was een genoeglijke morgen met hier en daar een grap en een paar mooie verhalen. Er rolden zelfs tranen van ontroering.

Ik raakte die morgen in gesprek met meneer Leo. Hij doet iets belangrijks bij de geloofsgemeenschap die in de aula van de oude school actief is. Leo vertelde dat zijn club en ook de andere huurders met de gemeente Zaltbommel in conclaaf gaan over de voortgang van Pand 9. Het gebouw is afgeschreven; hier en daar lekt het al. De wethouder droomt van slopen en woningbouw. Die ligt overigens dan ook gelijk wakker van stikstof maar dat komt later wel.

Leo zag nieuwbouw zitten. Hij weet dat de grond onder Pand 9 veel geld waard is en dat er dus elders best een nieuw gebouw kan komen. Vroeger had ik gedacht dat zo'n man gek was. Nu weet ik van de Torentuin. Daar is het ook gelukt om door goede, kritische gesprekken een compromis te ontwikkelen. En Zaltbommel heeft er baat bij dat er een nieuw Pand 9 komt. Uitstraling heet dat tegenwoordig. Ik ben er dol op.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }