Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Stockfoto

Trouwring 91-jarige Ammerzodenaar na 38 jaar weer teruggevonden

  •   967 keer gelezen

AMMERZODEN • In Ammerzoden is vorige week een uitzonderlijke vondst gedaan. Na maar liefst 38 jaar keerde een trouwring met inscriptie weer terug bij de inmiddels 91-jarige eigenaar.

Gerard van Hezik is in 1981 net thuis gekomen na op 'het land' vlakbij zijn woning aan de Hogesteeg te hebben gewerkt, wanneer zijn dochter opmerkt dat hij zijn trouwring niet meer om zijn vinger heeft. Hij schrikt zich een hoedje en besluit stad en land af te zoeken. In Kerkdriel, in Haarsteeg en alle andere plaatsen waar hij geweest is.

Ramp
Ook het eigen weiland wordt grondig doorzocht, maar helaas, de ring is nergens meer te vinden. En dat alles gebeurt tot overmaat van ramp ook nog eens in het jaar waarop hij en zijn vrouw hun zilveren huwelijk vieren. De Ammerzodenaar verenigt zich tegen wil en dank met het idee dat hij de ring nooit meer terug zal zien.

Werk
Anno 2019 is de 91-jarige Van Hezik samen met zijn 88-jarige vrouw verhuisd naar een gelijkvloerse bejaardenwoning in Ammerzoden, wanneer Gerard Dekkers aan de lijn hangt. Hij heeft een tijd geleden het stuk land van Van Hezik overgekocht en was daar vandaag aan het werk, tot hij plots iets zag liggen.

Terecht
Een trouwring. Niet zomaar één, nee, inclusief trouwdatum en een naam: 'Clara'. Dekkers weet voldoende. Hij was vroeger immers de buurman van Van Hezik en diens vrouw, Clara. In allerijl belt hij zijn voormalige buurman op; de verloren trouwring is terecht! Van Hezik gelooft het niet, waarop Dekkers de ring dan maar zelf gaat brengen.

Verstand
En zo wordt het stel uit Ammerzoden na 38 jaar verenigd met de verloren gewaande trouwring. Van Hezik kan er eigenlijk nog steeds met zijn verstand niet bij: "Ik dacht 'dat kan nooit'. Maar ja, het was op mijn land en de naam van m'n vrouw staat erin. Dan moet het wel kloppen", concludeert hij.

Doosje
Inmiddels heeft de ring een veilig plaatsje gekregen: "Toen-ie terug werd gebracht heb ik 'm de hele dag om gehad, maar nu ligt-ie in een doosje in de kast." Lachend: "Ik durf hem in ieder geval niet meer om te doen als ik naar buiten ga."

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }