Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Closeup of businesswoman typing on laptop computer
Closeup of businesswoman typing on laptop computer (Foto: Stockfoto)
ingezonden mededeling

Waarom online marketing ook voor lokale ondernemers van belang is?

  •   47 keer gelezen

Veel mensen vragen zich af waarom het voor een lokale ondernemer van belang is om aan online marketing te doen. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal redenen die ervoor zorgen dat jij zeker weet dat het ook voor lokale ondernemers interessant is om aan de verschillende soorten online marketing zoals bijvoorbeeld SEO, SEA en content marketing te doen.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist op het gebied van online marketing. Een goed voorbeeld van een dergelijke specialist is Webshuttle.nl uit Alphen aan den Rijn.

Denk aan content marketing
Content marketing is een belangrijk onderdeel voor het promoten van jouw lokale onderneming. Waar je bij algemene marketing voornamelijk bezig bent met online publicaties, ben je met content marketing zowel actief op online als offline gebied. Kortom, het maakt niet uit of je een flyer ontwikkeld of een fancy advertentie ontwikkeld voor Google Adwords. Je hebt altijd een goede content strategie nodig. Hierdoor zorg je ervoor dat je een duidelijk plan hebt met jouw content en dit is voor iedereen handig ongeacht de grootte van de organisatie. Wat één van de échte aanraders is op het gebied van online- en content marketing?

Het schrijven van voldoende content om te publiceren op jouw website of webshop. Door sterke categorie teksten te laten schrijven voor jou webshop of een mooie blog met een regelmatige stroom aan publicaties voor jouw website creëer jij een stevige basis waarop een zoekmachine jouw website of webshop kan gaan indexeren.

Beter vindbaar in zoekmachines
Als je aandacht besteed aan online marketing in combinatie met pakkende teksten vanuit de content marketing strategie, weet je zeker dat je hoog zult gaan scoren in de verschillende zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google en Bing. Hierbij kun je ervoor zorgen dat er lokale zoekwoorden worden verwerkt waardoor je als lokale onderneming steeds beter gevonden zult worden. Hierdoor zal jij lokaal meer traffic genereren en dit zorgt voor meer lokale publiciteit wat uiteindelijk zal leiden tot meer omzet. Aangeraden is overigens niet om hier zomaar zelf mee te gaan starten maar om hier altijd een SEO specialist voor in te schakelen.

Handig voor bestaande en nieuwe klanten
Wil jij nieuwe klanten op lokaal niveau bereiken? Dan kun je dit natuurlijk doen door een offline strategie toe te passen. Hierbij ben je over het algemeen veel geld kwijt en daarom is het handiger om online promotiekanalen in te zetten zoals zoekmachine optimalisatie en sea. De meeste mensen zoeken online naar hun producten en/of diensten waardoor ze jou sneller zullen vinden. Dit is natuurlijk ideaal, want hierdoor zul je jouw doelgroep aanspreken en zal je jouw klanten uitbreiden. Voor bestaande klanten kan het ook zeker een toegevoegde waarde zijn, want wellicht weten de klanten alleen af van jouw winkel, maar zijn ze niet op de hoogte van jouw website waar je ook diverse producten aanbiedt.

Om deze reden is het altijd goed om een branding campagne in te zetten. Hierdoor zul je ervoor zorgen dat de lokale mensen altijd op de hoogte zijn van jouw onderneming en dit zal zorgen voor betere naamsbekendheid, klantenbinding en een hogere conversie.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }