Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Eén van de grote namen dit seizoen in De Poorterij: Ernst Jansz.
• Eén van de grote namen dit seizoen in De Poorterij: Ernst Jansz. (Van Eis Fotografie)

Theaterseizoen De Poorterij gaat beginnen

  •   109 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Poorterij start komende donderdag (12 september) met het nieuwe programma. Cabaretier en acteur Guido Spek trapt af. Komend seizoen staan er meer dan 45 uitvoeringen gepland; een mix van landelijke en lokale bekenden en talenten.

In het seizoen 2019-2020 worden de lachers op hun wenken bediend. Zo komen onder andere Guido Weijers, Murth Mossel, Remco Veldhuis (van Kemper) en Mark van de Veerdonk naar het theater.

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken met Ernst Jansz, Leonie Meijer, Stef Bos, Wouter Hamel en Wibi Soerjadi. Ook de Wieners (met de Bommelse Rob Roemers) komen na het grote succes van afgelopen seizoen weer naar De Poorterij.

Voor de jonge theaterbezoekers staan 'Ernst, Bobbie en de rest', Nijntje, Roodkapje en Klets Kindercabaret op het programma.

Extra op het programma
Na de bekendmaking van het nieuwe programma afgelopen mei zijn er nog een aantal producties toegevoegd aan het seizoen. Zo zal theatermaker Tjerk Ridder op 9 november weer naar Zaltbommel komen in het kader van het Sint-Maartensfeest. In zijn interactieve voorstelling vertelt hij over de tocht met zijn ezel over het Martinus-pad.

Ook cabaretier Ricky Risolles maakt zijn opwachting op 20 oktober met zijn zeer succesvolle show 'Ya, dat is iets Indisch…'. Afgelopen seizoen trok hij samen met Wieteke van Dort vijf keer een volle zaal in Zaltbommel.

De voorstelling van liedjesmaker en verteller Matthijn Buwalda op 23 oktober is praktisch uitverkocht en er wordt gekeken naar een extra datum in het voorjaar. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }