• De gemeenten willen sport en bewegen stimuleren.
• De gemeenten willen sport en bewegen stimuleren. (Archieffoto: Lya Cattel)

Oproep aan sportclubs, scholen en dorpsraden voor sportakkoord

  •   231 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De Bommelerwaardse gemeenten peilen of er interesse is bij sportaanbieders, scholen, dorpsraden, ondernemers, maatschappelijke partners en andere organisaties om samen een regionaal sport- en beweegakkoord te maken. Zij nodigen deze partijen uit voor een informatieavond op 18 september bij De Kreek in Kerkdriel. 

Als de partijen op die avond samen besluiten hier mee aan de slag te gaan, gaat een gezamenlijk gekozen sportformateur aan de slag met het Bommelerwaards Sport- en beweeg akkoord. 

Doel: samen sport en bewegen stimuleren
In 2018 is een nationaal sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Wethouder Kees Zondag van Zaltbommel: "Een nationaal sportakkoord kan alleen slagen als we ons op lokaal niveau, met een bundeling van lokale krachten, hiervoor inzetten. In het regionale sportakkoord komen afspraken die we in de Bommelerwaard samen maken en waar we samen verantwoordelijk voor zijn."

Vitale verenigingen
Wethouder Erik van Hoften van Maasdriel vult aan: "Het doel is dat iedereen kan aansluiten bij lokale activiteiten, maar ook dat we vitale verenigingen houden. We kunnen 15.000 euro rijkssubsidie krijgen per gemeente. Door de bedragen van beide gemeenten samen te voegen, kunnen we extra veel bereiken met dat geld. Als er draagvlak blijkt te zijn en partners bereid zijn om activiteiten op te zetten, zijn daar extra middelen voor beschikbaar. We kunnen dit dus min of meer kostenneutraal uitvoeren, een mooie kans."

Informatieavond
De informatieavond is op woensdag 18 september in De Kreek, Wilgenpas 2 in Kerkdriel. Inloop is vanaf 19:15 uur. De avond start om 19:30 en duurt tot uiterlijk 21:00 uur. De Gelderse Sport Federatie leidt de avond.

Aanmelden
Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via deze link. Meer informatie over het programma volgt. Met vragen over de avond kunnen belangstellenden terecht bij de beleidsmedewerkers sport van de gemeenten via telefoonnummer 14 0418.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }