Foto: nl.123rf.com

Wie bedenkt de naam van de gezamenlijke windmolen?

  •   205 keer gelezen

BRAKEL/ZALTBOMMEL • Bezoekers van de weekmarkt in Zaltbommel en de Ponymarkt op 28 september kunnen meedoen aan een prijsvraag en daarmee een 'winddeel' ter waarde van 200 euro winnen.

Bij Zaltbommel langs de A2 komt een windpark met drie windmolens. Eén van die molens is speciaal voor inwoners uit de Bommelerwaard. Deze molen heeft alleen nog geen naam. Daarom heeft de toekomstige eigenaar van de molen, de Windcentrale, een prijsvraag uitgeschreven.

Tot 31 oktober
Tot 31 oktober kunnen alle inwoners van de Bommelerwaard meedoen en hun favoriete naam voor de windmolen insturen. Hiermee maken zij kans op één gratis winddeel ter waarde van 200 euro. Daarvoor krijgen zij gemiddeld 500 kWh stroom per jaar, twintig jaar lang.

Een naam indienen kan tijdens de weekmarkt in Zaltbommel op zaterdag 14 september of op de Ponymarkt in Brakel op 28 september. Enkele medewerkers van de Windcentrale zijn daar dan aanwezig om meer informatie te geven. Iedereen die op deze dag een nieuwe naam bedenkt, krijgt een mini-windmolen op zonne-energie gratis. In november wordt de nieuwe naam van de windmolen bekend gemaakt.

Winddelen
De Windcentrale heeft de windmolen in de Bommelerwaard verdeeld in duizenden stukjes, dit zijn winddelen, vergelijkbaar met aandelen. Dit is een gemakkelijke manier om voordelig zelf groene stroom op te wekken.

Als inwoner van de Bommelerwaard kan dat extra voordelig. Wie zich vóór 31 oktober 2019 vrijblijvend inschrijft op de voorrangslijst van deze windmolen, profiteert van de Vroege Vogel korting en betaalt geen 200 euro, maar 180 euro per winddeel. Hiervoor inschrijven kan ook tijdens de markten, of online: www.windcentrale.nl/bommelerwaard

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }