• De start van de designweek.
• De start van de designweek. (Foto: Fonkelsteen)

Fonkelsteen maakt apps en games

  •   163 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Leerlingen van basisschool De Fonkelsteen hebben zich een hele week beziggehouden met technologie en duurzaamheid.

De school voor ervaringsgericht onderwijs werkte hiervoor samen met Designweek@school.

Schoon vervoer
Op de eerste dag werd duidelijk met welk probleem de kinderen zich bezig zouden gaan houden: een pruttelende, stinkende oude auto kwam het schoolplein op. Welke schone alternatieven zijn er? De onderbouw ging aan de slag met robots, de middenbouw kon kiezen uit robots of een app en de bovenbouw had ook nog de mogelijkheid om in groepjes een game te ontwikkelen.

Online
"Komt onze app dan ook echt in de appstore?" vraagt een bovenbouwer met een ongelovige blik in zijn ogen. Nee, niet in de appstore, maar wel online. Daar konden trotse ouders aan het eind van de week de app van hun kind downloaden, inclusief zelf ontworpen icoontje.

Ook de andere schermpjes die je binnen de app te zien krijgt, hebben ze zelf getekend. Van een app waarmee Supermario laat zien wat wel en niet goed voor het milieu is tot een toepassing om slim geld te verdienen om een Tesla te kopen: de bedachte oplossingen zijn legio.

Escaperoom
Naast knipperende en zoemende robots in allerlei soorten en maten zijn er ook games aan het brein van de kinderen ontsproten. Dat blijkt een hele uitdaging, sommigen zijn niet verder gekomen dan een spel van een paar seconden. Eén groepje daarentegen heeft een complete escaperoom geprogrammeerd. "Ik ga hier thuis zeker nog mee verder!" zegt één van hen enthousiast.

Designweek@school is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de gemeente Zaltbommel.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }