Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De omgeving van het MFC wordt gezellig gemaakt met de opbrengst van Zomer in Gelderland.
• De omgeving van het MFC wordt gezellig gemaakt met de opbrengst van Zomer in Gelderland. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Kabouterboom terug in Heerewaarden

  •   204 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Met de opbrengst van het tv-programma Zomer in Gelderland wordt in Heerewaarden een kabouterboom betaald. Veel inwoners zijn opgegroeid met de verhalen over een boom achter de dijk waar kabouters in leefden.

13 augustus 2018 was een memorabele dag in Heerewaarden. Een team uit Heerewaarden nam deel aan het TV-programma Zomer in Gelderland. Het Heerewaardense team kon punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen en opdrachten uit te voeren. Na deze regenachtige dag heeft het team een mooi bedrag bij elkaar gespeeld om iets terug te doen voor het dorp Heerewaarden. 

Opknappen
Samen met Dorpsraad Heerewaarden is besloten om het verdiende bedrag te spenderen aan het opknappen van het gebied rondom het nieuwe MFC de Steen. Een combinatie van een ontmoetingsplaats, nostalgie en verfraaiing van de omgeving. Er is gekozen voor het terugbrengen van een kabouterboom in het dorp. 

Kleuterschool
De (oorspronkelijke) kabouterboom stond achter de dijk nabij de Zuidergeul (Waal). Vroeger is er regelmatig op de kleuterschool verteld dat er in die boom kabouters leefden. Die moesten heel hard werken en er werden verhalen en liedjes gezongen over de kabouters in de boom. Daarnaast bezochten de kinderen regelmatig de kabouterboom en werd het een soort van schoolreisje.

De kabouterboom werd ook bij pubers en ouderen een begrip als een ontmoetingsplaats. Helaas bestaat de oorspronkelijk boom niet meer. 

Boomkunstenaar
De Dorpsraad heeft een boomkunstenaar gevraagd om de mythe rondom de kabouterboom opnieuw tot leven te brengen in de buurt van MFC de Steen en de Tweestromenschool. Op zondag 15 september wordt er daarom een (grote) stam geplaatst op de hoek van de parkeerplaats en de tennisbaan waar boomkunstenaar Rob Peters ter plekke een nieuwe kabouterboom gaat creëren. Er komen tevens (houten) paddestoelen omheen te staan om op te gaan zitten. 

De kunstenaar 'live' aan het werk zien kan 15 september vanaf 13:00 uur bij het MFC. De verwachting is dat tussen 16:00 en 17:00 uur de Kabouterboom gepresenteerd kan worden. Iedereen is sowieso welkom omdat er het hele weekend activiteiten zijn vanwege het feestweekend van SV Heerewaarden. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }