Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

'Ride for Gijs' levert 9216 euro op

  •   492 keer gelezen

ZALTBOMMEL - De sponsoractie 'Ride for Gijs' heeft in totaal 9216 euro opgeleverd. Dit bedrag is bestemd voor de Hersenstichting, die daarmee hersenonderzoek financiert en patiëntenzorg verbetert.

Aan de fietstocht van vijftig kilometer die op 6 juli werd verreden, namen ruim vijfhonderd renners deel. De actie om wielericoon Gijs van Tuyl een hart onder de riem te steken, was een initiatief van oud-wielrenner Erik Dekker, zijn partner Ilse de Rouw en Gijs' fietsvrienden Erik Satter, Willem van Gameren, Leon van den Oord en Jaap Viergever.

Dementie
De actie is opgezet om meer aandacht te krijgen voor Creuzfeldt-Jakob, de zeldzame, ongeneeslijke hersenaandoening waar Van Tuyl aan lijdt. Deze ziekte zorgt ervoor dat hersenweefsel geleidelijk afsterft, waardoor het steeds lastiger wordt om te bewegen, te praten en om informatie te verwerken. Creutzfeldt-Jakob is een vorm van dementie.

Onderzoek
Vaak blijft de precieze oorzaak van de ziekte onbekend. Hiervoor is meer onderzoek nodig. Ook naar het voorkomen, afremmen of genezen van hersenaandoeningen is nog veel onderzoek nodig.  De 9216 euro moeten daar verder aan bijdragen.

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }