Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Hedelse Paardenmarkt (2018).
• Hedelse Paardenmarkt (2018). (Foto: Lya Cattel)

Hedelnaar van het jaar: voordragen maar!

  •   511 keer gelezen

HEDEL • Het bestuur van de Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) organiseert weer de verkiezing Hedelnaar van 't Jaar. De HAS hoopt in dit jubileumjaar - de Paardenmarkt bestaat driehonderd jaar - op extra veel voordrachten.

De verkiezing van de Hedelnaar van 't Jaar wordt voor de vijftiende keer georganiseerd rond de Paardenmarkt. Voordrachten kunnen van 3 tot en met 13 september worden gedeponeerd in de bekende bus bij DA Drogisterij Van der Schoot, Raadhuis 7 te Hedel of via e-mail gestuurd worden naar hashedel2005@gmail.com.

Nominaties
Uit de voorgedragen kandidaten worden maximaal drie nominaties geselecteerd. De genomineerde personen worden in de regionale bladen en in de Paardenmarktkrant bekend gemaakt.

Belronde
Vervolgens wordt aan ongeveer driehonderd Hedelnaren telefonisch gevraagd welke genomineerde persoon volgens hen Hedelnaar van 't Jaar moet worden. Daarvoor worden onder onafhankelijk toezicht telefoonnummers geselecteerd uit de Telefoongids/Goudengids. Deze belronde vindt plaats op maandagavond 28 oktober.

Tijdens het Paardenmarktfeest, dat dit jaar op zaterdag 2 november plaatsvindt, wordt de Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt.

Boek en vlag
Dit jaar bestaat de Hedelse Paardenmarkt 300 jaar. De HAS besteedt hier extra aandacht aan door het uitgeven van een boek en vlag, ook hoopt de HAS op veel aanmeldingen voor Hedelnaar van het jaar.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }