Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Lieke en Joris Kerkhofs stoppen met het restaurant, omdat ze geen mogelijkheden zien om uit te breiden.
• Lieke en Joris Kerkhofs stoppen met het restaurant, omdat ze geen mogelijkheden zien om uit te breiden. (Foto: aangeleverd)

La Folie in Zaltbommel sluit in maart 2020 de deuren

  •   3931 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019.

"We zijn nu tien jaar actief en hebben op deze locatie het maximale uit het restaurant gehaald", aldus Lieke Kerkhofs over het besluit om te stoppen met La Folie in Zaltbommel. "Onze zaak heeft 36 couverts en er zijn geen mogelijkheden om uit te breiden."

Lekker Top 100
De afgelopen periode zijn de ondernemers zonder succes op zoek geweest naar een andere locatie. "We hebben geen geschikte locatie gevonden en dus voelt dit als de juiste beslissing. We staan in de top 100 van Lekker, hebben veertien van de twintig punten Gault&Millau, staan in de Michelingids en hebben goede recensies. Bovendien hebben we een gezin met twee jonge kinderen en dat laat je in zo'n geval ook meespelen bij de keuzes die je maakt."

Wat er met het pand aan de Gamerschestraat gaat gebeuren, is nog ongewis. "Het is niet van ons en het huurcontract met de eigenaar is niet verlengd. Wat we straks gaan doen, weten we nog niet. Dat laten we op ons afkomen."

La Folie is nog geopend tot en met zaterdag 29 februari 2020. Voor lunch van woensdag tot en met vrijdag en voor het diner van woensdag tot en met zaterdag.

Over La Folie
Joris en Lieke Kerkhofs zijn sinds 21 oktober 2008 de eigenaren van La Folie in Zaltbommel. Het restaurant heeft de klassieke Franse keuken als basis, met invloeden uit onder andere de Aziatische keuken. De ondernemers zijn aangesloten bij JRE-Nederland, één van de vooraanstaande restaurantverenigingen van ons land. In de Top 100 van Lekker voor 2019 staat het restaurant op positie 96, in de gids van Gault&Millau heeft La Folie 14 van de 20 punten en in de Michelingids is de eetgelegenheid opgenomen met 2 bestekjes.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }