• De start is rond 20:15 uur ter hoogte van de Korenmolen in Nederhemert.
• De start is rond 20:15 uur ter hoogte van de Korenmolen in Nederhemert. (Foto: aangeleverd)

Sail 2019 op zaterdag 7 september op Afgedamde Maas

  •   623 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De derde editie van de verlichte vaartocht Sail vindt plaats op zaterdag 7 september.

Ruim veertig schepen hebben zich aangemeld voor dit Bommelerwaardse maritieme evenement.

De verlichte vloot wordt aangevoerd door de historische sleepboten van WSV 't Wrijfhout en ook Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch vaart mee.

Verzamelen
Tussen 19:00 en 20:00 uur verzamelen de schepen zich op de Afgedamde Maas ter hoogte van café De Maasstroom in Nederhemert.

Startsein
Om 20:15 uur geeft burgemeester Peter Rehwinkel het startsein. De vloot gaat dan richting Wijk en Aalburg, waar boerenkapel De Ertenpikkers zal optreden.

Aalst
Rond 21:00 uur is de vloot ter hoogte van de Veerdam in Aalst. Fanfare Prins hendrik geeft hier een drijvend mini-concert vanaf de veerpont van Riveer.

Poederoijen
De tocht wordt daarna voortgezet richting Poederoijen. Rond 21:30 uur zijn de schepen bij zand- en grindhandel Schreuders, waar Shantykoor Muiterij Kantje Boord uit Dussen de scheepsbemanningen en het publiek op de dijk zal toezingen.

De Neswaarden
Vervolgens wordt het Esmeer in Aalst ingevaren. Ter hoogte van recreatiepark De Neswaarden meert de vloot ordelijk af in de jachthavens. Rond 22:30 uur is daar een grandioos vuurwerkspektakel.

Daarna zijn er drankjes en hapjes in een gezellige ambiance met kaarslicht en terrasjes op de wal. Burgemeester Peter Rehwinkel reikt de prijzen uit aan de schippers met de drie mooist verlichte schepen.

Er kunnen nog meer schepen meedoen. Deelname kost 20 euro per schip. Aanmelden kan bij Watler Esch: 06-51112982 of northshore-holland@planet.nl

Eénrichtingsverkeer op de dijk
Tijdens Sail 2019 wordt op de Maasdijk tussen 19:00 en 23:00 uur éénrichtingsverkeer ingesteld, vanaf Nederhemert via Aalst naar Poederoijen. Dit om te zorgen dat de dorpen bereikbaar blijven voor de hulpdiensten.

Publiek wordt verzocht om lopend of op de fiets naar het evenement te komen kijken.

Sail 2019 werd in 2014 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van het 1200-jarig bestaan van de Maasdorpen Aalst, Nederhemert en Poederoijen. De organisatie is in handen van de dorpsraden.

northshore-holland.nl/sail2019/

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }