Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De geitenboerderij van Alexander van der Schans.
• De geitenboerderij van Alexander van der Schans. (Foto: Janneke Boogaard)
DOSSIER: GEITEN

Geitenstallen in Hurwenen zijn dicht

  •   568 keer gelezen

HURWENEN • Geitenhouder Van der Schans heeft zijn stallen aan de Molenstraat in Hurwenen dichtgemaakt en voorzien van mechanische ventilatie. Of de hoorzitting hierover bij de bezwarencommissie deze week nog doorgaat, is niet duidelijk.

De gemeente Maasdriel had Van der Schans na klachten van omwonenden gesommeerd de muren en nokken van de stallen af te sluiten en een ventilatiesysteem aan te leggen. De agrariër maakte bezwaar tegen deze eis van de gemeente; volgens hem hoeven de stallen volgens de vergunning niet dicht te zijn.

Hoorzitting
De hoorzitting over onder andere dit bezwaar staat gepland voor donderdag 22 augustus, maar mogelijk worden de bezwaren nog ingetrokken nu de stal toch dicht is.

Boete van tafel
Dat moest eigenlijk eind juni al gebeurd zijn, maar de aannemers die voor Van der Schans aan de slag gingen hebben aannemelijk gemaakt dat ze meer tijd nodig hadden. Daarom heeft de gemeente de termijn verlengd. Half augustus bleek bij een controle dat de stallen dicht waren en voldeden aan de vergunning. De dreigende boete van 10.000 euro per stal is toen door de gemeente van tafel gehaald.

Lees hier het artikel over de komende zitting van de bezwarencommissie.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }