• De overzichtstentoonstelling is in Kasteel Ammersoyen.
• De overzichtstentoonstelling is in Kasteel Ammersoyen. (Foto: Anna van der Sloot)

Meer dan vijftig kunstenaars doen mee aan Kunst Kiezel Klei

  •   262 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Meer dan vijftig (amateur)kunstenaars doen dit jaar mee aan Kunst, Kiezel en Klei, de atelierroute door de Bommelerwaard in de weekenden van 24 & 25 augustus én van 31 augustus & 1 september.

Van schilderijen tot sieraden en van beelden tot keramiek: deze 19e editie biedt weer een grote diversiteit. De overzichtstentoonstelling is in Kasteel Ammersoyen.

Door de hele Bommelerwaard gaan de deuren van kunstenaars open.

Van Zeelst
Een nieuwe locatie is boerderij Van Zeelst in Hedel. Hier exposeren voor het eerst 4 kunstenaars samen namelijk Bernadetta van Loenhout (sieraden), Helene Heijstek (hout), Erna van Lith (schilderijen) en Rob van Niekerk (strandsculpturen).

Poorterij
In de Poorterij in Zaltbommel, waar 5 kunstenaars exposeren, is samenwerking gezocht met het festival Music in the Backyard. HIer kunnen bezoekers daarom ook genieten van optredens van artiesten van BoomBox.

Verder zijn de ateliers door de hele Bommelerwaard te vinden. Op de website van Kunst, Kiezel en Klei is via Google maps zelf een route samen te stellen. Zowel voor de fiets als met de auto.

Overzichtstentoonstelling
De overzichtstentoonstelling met werk van alle kunstenaars is te vinden in de Oostvleugel van Kasteel Ammersoyen. Elke dag is er een deelnemende kunstenaar of vrijwilliger aanwezig om de gasten te ontvangen en informatie te geven.

Ook is een audiotour beschikbaar met de izi.TRAVEL app die via de telefoon is te downloaden.

Cultuurfestival Bommelerwaard
Vanwege Cultuurfestival Bommelerwaard is de overzichtstentoonstelling al vanaf 30 juni te bezoeken.

Bezoekers komen uit alle delen van het land en ook daarbuiten. Zo vertelt Anna van der Sloot, deelnemend kunstenaar uit Nieuwaal: "Heel leuk om met allerlei mensen van diverse pluimage gesprekjes te kunnen voeren. Er waren zelfs een paar mensen uit Tsjechië, Connecticut, USA en Peking, China."

'Het is wél mooi'
Ook vrijwilliger Kees Metz heeft een mooi verhaal over het suppoosten: "Een jongetje van een jaar of acht dat binnenkwam en vroeg of hij mocht kijken. Natuurlijk, des te jonger kinderen met kunst in aanraking komen hoe beter! Na de eerste zaal bezocht te hebben liep het jongetje naar de ingang en riep naar zijn vader, die buiten op hem wachtte: 'Het is wél mooi!'"

www.kunstkiezelklei.nl

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }