Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De stoelen staan op rustige punten zoals in de Strikstraat, maar ook voor de Sint-Maartenskerk waar veel mensen langs komen.
• De stoelen staan op rustige punten zoals in de Strikstraat, maar ook voor de Sint-Maartenskerk waar veel mensen langs komen. (Foto: Janneke Boogaard)

Wie zit er toch achter de rode zwerfstoelen?

  •   985 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Iedereen heeft ze gezien, niemand weet er het fijne van. Sinds een tijdje staan er in veel straten in de binnenstad van Zaltbommel rode stoelen met in wit de straatnaam erop.

Aan de zijkant van de identieke keukenstoelen staat de naam Cees en een nummer. De logica van de nummering lijkt ver te zoeken: soms staat er alleen één cijfer, soms gevolgd door een schuine streep met nog een nummer. Het getal 33 komt meerdere keren terug.

Fietspomp
Alle stoelen zijn fris rood geschilderd, behalve één, zo lijkt het: op de Vismarkt naast de oude waterpomp staat een knalblauw exemplaar met de tekst 'oppomppunt'. Er hangt een fietspomp aan.

Andere locaties zijn de Oliestraat, Zandstraat, Karstraat, Kerkstraat, Strikstraat, Kerkplein, Oenselsestraat, Heksenwal, Vogelenzang, Nonnenstraat, Koningstraat, Bloemendaal, Spiesmakerstraat en Waalkade. Als echte zwervers wisselen ze af en toe van standplaats.

Kunstproject
Bij passanten en inwoners valt de actie in de smaak, misschien juist door het mysterieuze karakter. De meeste mensen vermoeden dat het om een kunstproject gaat, wellicht in het kader van Cultuurfestival Bommelerwaard. Een woordvoerder van het festival weet echter ook van niets...

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }