• Braderie in Zaltbommel.
• Braderie in Zaltbommel. (Foto: Janneke Boogaard)

Bellenblaas en bier op Bommelse braderie

  •   1125 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een potje bellenblaas als troostprijs bij de enveloppenkraam en voor papa en mama een potje bier op de Markt. Jong en oud had het donderdag naar de zin op de braderie.

Zoals gebruikelijk namen de bezoekers volop de tijd voor een praatje over de vakantie en ontmoetingen tussen oude bekenden. Rondstruinen tussen de aanbiedingen van de winkeliers en de acties van verenigingen en goede doelen was ook een geliefde bezigheid.

Het was wat minder druk dan andere jaren, waarschijnlijk door het licht wisselvallige weer. Een sportieve kinderattractie op het centrale punt van de braderie ontbrak dit jaar. Dat had dan weer als voordeel dat er meer ruimte ontstond op de kruising Boschstraat-Waterstraat-Gasthuisstraat-Markt.

Optredens
Optredens van Balletschool Paulette Willemse, verhalenverteller Balla van Ubuntopia en later op de avond Solid 6 maakten het tot een afwisselende en oergezellige dag.

Vrijdagavond is er opnieuw live muziek in de stad, zaterdag wordt de Bommelweek afgesloten met de populaire foodtruckshow.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }