Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De All Round Theatergroep speelde afgelopen juni De Big Bad Musical. De 18-plussers uit deze groep zijn doorgestroomd naar de nieuwe groep Theater Opmaat.
• De All Round Theatergroep speelde afgelopen juni De Big Bad Musical. De 18-plussers uit deze groep zijn doorgestroomd naar de nieuwe groep Theater Opmaat. (Foto: Stichting Geursenproducties)

Theaterseizoen Geursenproducties gaat weer beginnen

  •   70 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Stichting Geursenproducties start in de eerste week van september weer met de Leer & Musicalgroep, de All Round Theatergroep en de nieuwe groep voor jong volwassenen: Theater Opmaakt.

Stichting Geursenproducties start altijd een of twee weken na aanvang van het schoolseizoen. Op die manier kunnen de scholieren even acclimatiseren op school en beslissen of ze mee kunnen doen met een van de toneelgroepen. "Bovendien staan we in het Sjors Creatief boekje" verteld Saskia Geursen, regisseuse van alle groepen. "Kinderen van het basisonderwijs kunnen in de maand september meedraaien met de Leer & Musicalgroep om te kijken of het iets voor ze is."

Leer & Musicalgroep
De Leer & Musicalgroep is een gezellige groep met kinderen, die in het seizoen een leuke musical in studeren om in mei ten tonele te brengen. Ze repeteren op de maandagmiddagen van 15:45 tot 17:15 in de Poorterij te Zaltbommel.

Eric Aarts
"Dit jaar hebben we besloten om met de kinderen zelf een stuk te gaan maken", zegt Erik Geursen. "Ik ga een script schrijven op ideeën die de kinderen aandragen. We hebben genoeg muziek op de plank liggen van onze vaste componist Eric Aarts om er een leuke musical van te maken."

All Round Theatergroep
Door een splitsing van leeftijden is de All Round Theatergroep aardig uitgedund, maar is er een leuke groep goede spelers overgebleven. Alle spelers boven de 18 jaar zijn weg uit deze groep, dit geeft een hele nieuwe dynamiek en zal het talent van de overgebleven spelers nog verder naar voren doen treden. "We hebben een mooi stuk op het oog maar dit is nog niet helemaal zeker dus we houden dit nog even onder de pet."

Ook bij deze groep kunnen zich nog jongeren aanmelden in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar. De All Round Theatergroep repeteert op maandagavonden vanaf 19:30 tot 21:15 in het Scoutinggebouw aan de Gamerschedijk in Zaltbommel. Jongeren die nog niet zeker weten of ze het wel leuk vinden, kunnen op maandag 2 september gewoon even binnen lopen om te komen kijken.

Theater Opmaat
Nieuw dit jaar is Theater Opmaat. "Het bleek dat de toneelspelers niet weg willen omdat ze het zo leuk vinden." Verteld Erik. "Het leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste werd daardoor steeds groter waardoor we nu besloten hebben om een groep voor jong volwassenen vanaf 18 jaar te starten."

In Theater Opmaat zitten dus spelers die het klappen van de zweep kennen en moeilijkere stukken spelen. "Zo is het niet alleen een uitdaging voor hun, maar ook voor ons", zegt Saskia.

Theater Opmaat, een toneelgroep voor jong volwassenen vanaf 18 jaar, start op woensdag 4 september met hun wekelijkse repetities in Dorpshuis de Kil in Hurwenen. Ook bij deze eerste repetitieavond kunnen 18-plussers vrijblijvend binnen lopen om te kijken of het iets voor ze is. D repetities zijn van 19:30 tot 21:15 uur.

Meer informatie
Meer informatie is verkrijgbaar via: St.Geursenprod@gmail.nl of via: 06-22639594 (Saskia) of 06-51436506 (Erik).

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }