Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

'De Karel' treedt weer op in muziektent

  •   239 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na decennia treedt harmoniekapel De Karel op zaterdag 14 september weer op in de muziektent in Zaltbommel.

De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn een rijksmonument. Op zaterdag 14 september vormen zij het middelpunt van Open Monumentendag in de gemeente. Onder andere de terugkeer van harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden - bekend als 'De Karel' - in de muziektent staat op het programma.

Meer over de optredens van De Karel en andere opmerkelijke en bijzondere verhalen staan in de uitgave speciaal ter gelegenheid van deze dag. 

Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement.

Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie. In het bewaarboekje dat de gemeente voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakte, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Hemmy van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel, vertelt hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Gratis
De uitgave is gratis verkrijgbaar bij toeristisch bureau Trip op de Markt in Zaltbommel, het Stadskasteel, De Poorterij, het gemeentekantoor, de Sint Maartenskerk, en bij nog veel meer locaties in de Zaltbommelse binnenstad en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

Op de achterkant van de uitgave staat het uitgebreide programma van de dag. Er is die dag veel te zien en vooral te horen op de Stadswallen van Zaltbommel. Met name de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk) vormen letterlijk het toneel voor de activiteiten.  Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf, wandelingen verzorgd door toeristisch bureau Trip, een fotograaf en een ijskar in het park. 

Wethouder Gijs van Leeuwen roept inwoners op om er op uit te trekken op Open Monumentendag. 

Honderden monumenten
"De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur." De gemeente hoopt dat de komende jaren tijdens deze dag meer monumenten opengesteld worden voor publiek om op die manier belangstellenden kennis te laten nemen van het zo ruim aanwezige erfgoed.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }