Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto:

Jeu de Bommel kan eventueel naar sportpark verhuizen

  •   487 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Pétanquevereniging Jeu de Bommel kan verhuizen naar sportpark de Watertoren op het perceel dat tot nu toe gereserveerd was voor de Zaltbommelse Tennis Vereniging ZTV.

Dat schrijft het college aan de gemeenteraad.

Zwembad
Jeu de Bommel is nu nog gevestigd naast zwembad Akwamarijn aan de Thorbeckestraat. In 2021 is het nieuwe complex van zwembad en sporthal in de Waluwe klaar en dan kunnen het huidige zwembad en sporthal De Ring worden gesloopt.

De pétanquevereniging heeft al langer de wens om te verhuizen. Het huidige gebouw is afgeschreven en niet hoog genoeg voor officiële wedstrijden.

Gereserveerd voor ZTV
In een hoek van het sportpark, waar Nivo Sparta en de hockeyclub gevestigd zijn, is een perceel van circa 14.000 vierkante meter gereserveerd voor de tennisclub. Na gesprekken tussen ZTV en gemeente is besloten die grond niet langer voor de club te reserveren.

Het bestuur van Jeu de Bommel ziet vestiging op het sportpark wel zitten.

Handbalvereniging
Ook de handbalvereniging heeft belangstelling. 

De gemeente gaat nu aan de slag met het maken van een ontwerp waar ruimte is voor de pétanquevereniging én een 'multicourt' veld, waar onder andere de buurtsportcoaches en de handbalvereniging gebruik van zouden kunnen maken. 

De leden van Jeu de Bommel en van de handbalvereniging moeten nog instemmen met een eventuele verhuizing. Ook moeten de financiële consequenties nog worden onderzocht.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }