Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Wethouder hoopt op extra geld voor nieuw zwembad Zaltbommel

  •   484 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het nieuwe zwembad met sporthal in Zaltbommel kan nóg moderner en duurzamer. Daarvan is wel extra geld nodig.

De gemeenteraad stelde vorig jaar al 15,5 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van het nieuwe complex, achter de scholen Cambium en Gomarus in de wijk De Waluwe.

Kers op de taart
"Tijdens het maken van het ontwerp kwamen we diverse zaken tegen, die naar onze mening eigenlijk een plaats in het complex verdienen, maar die niet in het programma van eisen waren opgenomen. En waar dus geen geld voor is", aldus wethouder Kees Zondag. "Het extra krediet zou als het ware voor de kers op de taart zorgen."

Kwaliteitsverbetering
In totaal gaat het om 1,3 miljoen euro. Vier ton voor extra inrichting en kwaliteitsverbetering. Over dat bedrag heeft de politiek begin juni tijdens de carrouselvergadering al gesproken.

Terugverdienen
Nu komt daar negen ton extra bij. Daarvoor kunnen extra duurzaamheidsmaatregelen worden genomen, die zichzelf volgens wethouder Zondag terugverdienen vanwege lagere energiekosten.

Ultramoderne sportvloer
Als de raad met het extra krediet akkoord gaat, betekent dit dat het complex ook nog een ultramoderne sportvloer en een interactieve (speel)wand krijgen in de sporthal. Ook een multifunctioneel online toegangs- en betaalsysteem en betere voorzieningen voor mindervaliden in het zwembad zijn dan mogelijk.

Europese aanbesteding
Tot nu toe verlopen de werkzaamheden volgens verwachting. De tweede helft van 2019 staat in het teken van de Europese aanbesteding.

Oplevering in 2021
Begin 2020 start de bouw van het complex. De oplevering staat gepland in de zomerperiode van 2021.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }