Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Marco van den Hoven in zijn zaak, die zaterdag de deuren opent.
• Marco van den Hoven in zijn zaak, die zaterdag de deuren opent. (Foto: Lya Cattel)

'Toast & Tosti' én yoghurt en smoothies in de Boschstraat

  •   4324 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na vijfentwintig jaar te hebben gewerkt in de techniek gooit Marco van den Hoven het roer om: hij start zijn eigen horecazaak.

De 46-jarige Bommelaar liep al een paar jaar rond met het idee om voor zichzelf te beginnen. "Iedereen komt in zijn leven weleens op een kruising terecht, waarbij je kunt kiezen om rechtdoor te gaan of af te slaan", zegt hij. "Ook bij mij kwam dat moment en ik dacht 'het is nu of nooit'."

Dagzaak
Hij wist al snel dat het een dagzaak moest worden, waar tosti's centraal staan. Hij ging zich op verschillende plekken oriënteren en langzaam maar zeker groeide zijn concept.

Hij schreef een ondernemingsplan, ging op zoek naar een pand en in gesprek met de bank. In de Boschstraat vond hij wat hij zocht.

Open keuken
Samen met vrienden en familie heeft Marco de voormalige bloemenwinkel verbouwd. Er zijn een ruime open keuken en een compleet nieuwe toiletgroep mét invalidentoilet geplaatst.

'Een Dijk van een Tosti'
Op de menukaart komen natuurlijk toast en tosti's. "Ruim twintig varianten, waaronder ook een aantal vegetarische", belooft hij. Ook op de kaart: 'Een Dijk van een Tosti' en de 'Elvis Tosti'. Een knipoog naar de muzikale voorkeur van de eigenaar, die van deze muzikanten ook uitvergrote foto's aan de wand heeft gehangen. Een aantal gitaren aan de muur maken de sfeer compleet.

Yoghurt en smoothies
Naast tosti's biedt Marco ruime keus aan smoothies en yoghurt met lekkere toppings zoals walnoten, chocola of appel.

Klanten kunnen bij hem aan de bar hun drankjes bestellen, zoals latte macchiato, cappuccino, gewone koffie en espresso.

Fair Trade Thee
Theeliefhebbers komen ook goed aan hun trekken met 'fair trade' thee en natuurlijk de populaire verse muntthee en gemberthee. Daarbij past een stuk versgebakken bananenbrood, die Marco's vriendin heeft gemaakt.

Voor zijn tosti's gebruikt Marco geen standaard brood. Bakker Arthur van Horssen levert hem een speciaal brood, dat nét niet helemaal afgebakken is. Zijn versproducten haalt hij aan de overkant bij Aziz.

Ontbijt
'Toast & Tosti' is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur. Lekker voor wie even wil ontbijten met yoghurt of een verse smoothie. Op zaterdag van 9:00 tot 16:00 en zondag van 11:00 tot 16:00 uur.

De opening is op zaterdag 13 juli. Dan is iedereen welkom om tussen 13:00 en 16:00 uur een kijkje te nemen.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }