• De Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats is afgelopen jaar geopend.
• De Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats is afgelopen jaar geopend. (Archieffoto: Lya Cattel)

'In de slag van 150' skeelert voor JOOP

  •   447 keer gelezen

GAMEREN • Skeelergroep 'In de slag van 150' gaat in augustus een tocht van zo'n driehonderd kilometer rijden voor JOOP, de Jongeren Ouderen Ontmoetings Plaats in Gameren.

Na vorig jaar geskeelerd te hebben voor naamsbekendheid, rondom het honderdjarig bestaan van ijsclub Joviaal, heeft de stichting 'In de slag van 150' dit jaar weer een goed doel gevonden: het opknappen van de keuken in JOOP.

Keuken
De Jongeren Ouderen Ontmoetings Plaats is gestart op initiatief van de dorpsraad Gameren. Het gebouw JOOP is eerder dit jaar officieel geopend. Er vinden inmiddels al diverse activiteiten plaats voor jongeren en ouderen. Het gebouw is opgeknapt, maar tot dusver ontbreekt het aan financiële middelen om ook de keuken te vernieuwen. Omdat samen koken en samen eten hoog op de wensenlijst staat van te organiseren activiteiten, is dit juist van belang.

Activiteiten rond binnenkomst
'In de slag van 150' zal van 28 t/m 31 augustus een skeelertocht volbrengen van zo'n driehonderd kilometer. Dorpsraad Gameren zal rondom de binnenkomst op 31 augustus diverse activiteiten organiseren om zo geld op te halen voor de keuken van JOOP.

Aan het programma wordt op dit moment de laatste hand gelegd, onder andere zullen de laatste verrichtingen van de skeelers op een groot scherm te zien zijn. Uiteraard is aan de inwendige mens ook gedacht en zal er een veiling of verloting zijn.

Meer informatie zal verspreid worden via de website van de dorpsraad, de facebookpagina en de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt huis aan huis bezorgd in Gameren en is ook te lezen via de website van de dorpsraad.

Over 'In de slag van 150'
Stichting 'In de Slag van 150' heeft als doel om op sportieve wijze in te zamelen van geld voor goede doelen die het lokale welzijn bevorderen. Lokaal betekent in dit geval de Bommelerwaard.

Al enige jaren skeelert een groepje fanatiekelingen wekelijks een rondje door het prachtige Bommelerwaard, met als drijvende kracht de man met nummer 150. Dit was jarenlang het wedstrijdnummer van skeeleraar Gijs van Wijnen. Hij is in 2013 op 26-jarige leeftijd door een tragisch auto-ongeval overleden en is de bindende factor geworden van de skeelergroep.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }