Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De banieren van het cultuurfestival vallen goed op.
• De banieren van het cultuurfestival vallen goed op. (Foto: Janneke Boogaard)
CULTUURFESTIVAL TipBommelerwaard.nl

Vlag valt goed op, maar festival nog niet bij iedereen bekend

  •   324 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De banners en vlaggen van Cultuurfestival Bommelerwaard doen hun promotionele werk: veel leden van burgerpanel TipBommelerwaard.nl weten door deze uitingen dat het drie maanden durende festival is gestart.

Ook de reuring op de Markt tijdens de openingsdag en de berichtgeving in de kranten is niet onopgemerkt gebleven. Toch geeft één op de drie van de bijna driehonderd respondenten aan nog niet op de hoogte te zijn van het feit dat het Cultuurfestival Bommelerwaard aan de gang is.

Nog geen keuze
Een even hoog percentage (35 procent) is niet van plan één van de activiteiten van het festival te gaan bezoeken. Van de panelleden die wel geïnteresseerd zijn, heeft iets meer dan twintig procent nog geen keuze gemaakt voor één of meer onderdelen.

Zoveel mogelijk
"Ik moet mij nog even oriënteren, er is zoveel te doen", antwoordt een panellid. Een nog enthousiastere reactie: "Ik woon sinds een jaar in Zaltbommel en ik vind het fantastisch wat er allemaal te doen is. Het festival vervangt zelfs mijn vakantie. Hoop zoveel mogelijk de activiteiten te bezoeken."

Overkill
Kritiek klinkt er ook, zo noemt iemand het grote aanbod 'een enorme overkill aan losse onderdelen'. "Ik begrijp ook niet waarom dit nu onder een paraplu wordt geschoven. En wat is cultuur? Moderne muziek niet? Pop niet? Rap niet? Tuinkunst niet? Literatuur niet? Ik zie de toegevoegde waarde niet."

Pracht in de gracht
Hoge ogen onder de respondenten die van plan zijn het Cultuurfestival te bezoeken gooit Pracht in de Gracht. Een kwart van de panelleden is van plan de kunstwerken in het water rond de vestingwallen te gaan bekijken. De drijvende expositie bleek bij een eerder onderzoek van TipBommelerwaard.nl, begin vorig jaar, ook al populair.

Over het cultuurfestival
Cultuurfestival Bommelerwaard duurt tot half september. Diverse bestaande activiteiten zoals de kunstroutes vallen eronder, maar ook eenmalige evenementen zoals luchtballonnenfestival Boelevaart, een filmvoorstelling in de open lucht en muzikale festiviteiten worden georganiseerd. Het complete programma staat op cultuurfestivalbommelerwaard.nl

Over TipBommelerwaard.nl
TipBommelerwaard.nl is een panel waarin mensen die in de Bommelerwaard wonen of werken hun mening kunnen geven over actuele, vaak lokale onderwerpen. Deelnemers krijgen ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst via de mail. Deelname is geheel vrijblijvend; per keer beslissen panelleden of ze de vragen beantwoorden. Ze kunnen ook zelf onderwerpen aandragen. De minimale leeftijd om lid te worden is zestien jaar. Inschrijven kan via de website. Daar zijn ook de resultaten van eerdere raadplegingen te bekijken.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }