Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Sanne (links) en Joyce hadden de grootste lol tijdens het bedenken van het Vakantieboek voor Ondernemers.
• Sanne (links) en Joyce hadden de grootste lol tijdens het bedenken van het Vakantieboek voor Ondernemers. (Foto: aangeleverd)

Kindervakantieboek, maar dan voor ondernemers

  •   333 keer gelezen

ROSSUM • Ze liepen wekelijks een rondje over de dijken, ondernemers Joyce Kooijman en Sanne van Mil. Tijdens een wandeling vorige zomer mijmerden ze over hoe komisch het zou zijn om een kindervakantieboek te maken voor ondernemers. 

Natuurlijk geen vakantieboek met een willekeurig puzzeltje erin, maar eentje waarbij je van die typische ondernemerswoorden moet opzoeken. Met een horoscoop die voorspelt of je btw-aangifte het komende kwartaal een beetje positief gaat uitpakken. En zomerse verhalen om je leesbril bij af te likken. 

Druk zat
"We hadden de grootste lol tijdens het bedenken van die kwinkslagen," lacht Joyce. "Maar dit ga je natuurlijk niet écht uitvoeren. We hadden het al druk zat met onze bedrijven."

Uit de ijskast
Totdat dit jaar april iemand Joyce tipte om eens iets ludieks te doen met haar gevatte schrijfkunsten als businesscoach. Het gekke idee van een vakantieboek kwam weer uit de ijskast. "Ik vroeg mijn netwerk op LinkedIn wat ze van het idee vonden. In een dag tijd had ik meer dan vijftig ondernemers die reageerden dat ik het moest gaan doen. Diezelfde avond appte ik Sanne of zij ook meedeed."

Avontuurtje
"Ik ben van origine grafisch vormgever en een magazine stond stiekem al een tijdje op mijn zakelijke bucketlist. Ik ben dan wel te porren voor een avontuurtje met Joyce," lacht Sanne. 

Overwerken in de avond
Alle vrije avonduren gingen er voor beide ondernemers inzitten en het eindresultaat mag er dan ook zijn. Vier weken na Joyces LinkedIn-bericht, lag het Vakantieboek voor Ondernemers al bij de drukker. "Met heel veel dank aan de zestien ondernemers die met ons in deze rollercoaster stapten en meewerkten aan het boek. Het is maar liefst tachtig pagina's dik geworden," vertelt Joyce. 

Landelijk succes
Dit polderidee is niet onopgemerkt gebleven. Nog voordat de promotie gestart was, waren er al meer dan 150 exemplaren verkocht. Ook Vlaamse ondernemers hebben het vakantieboek al besteld.

Uit de hand gelopen
"Het wandel-ideetje is nu wel een beetje uit de hand gelopen," zegt Joyce. "De vakantieboeken zijn bij mij thuis geleverd. Onze schuur staat vol en de huiskamer is omgetoverd tot een distributiecentrum. Best grappig. Voor een keertje dan."

Ze is in gesprek met meerdere landelijke distributiepartijen die interesse hebben om het vakantieboek in de winkels te gaan verkopen.

Het Vakantieboek voor Ondernemers is onder andere verkrijgbaar bij Bruna Zaltbommel, de Readshop in Kerkdriel en op www.joycekooijman.nl/vakantieboek.
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }