Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel).
• Carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel). (Foto: Lya Cattel)

Strenger toezicht op carnavalswagens

  •   880 keer gelezen

MAASDRIEL • De Federatie Maasdrielse Carnavalsverenigingen gaat er volgend jaar strenger op toezien dat het geluidsniveau op de carnavalswagens binnen de perken blijft. Ook de regels voor deelname aan de carnavalsoptochten worden strenger.

De federatie gaat de diverse carnavalsverenigingen bezoeken om de nieuwe huisregels uit te leggen en daarbij te vertellen wat de gevolgen zijn bij overtreding.

Klachten
Tijdens en na het carnaval in februari hebben er mensen geklaagd bij de gemeente Maasdriel over te veel herrie op de wagens. Die klachten waren terecht, vindt niet alleen de gemeente maar ook de federatie. In de vergunning zijn geluidsvoorschriften opgenomen en die zijn niet door alle wagens nageleefd.

De federatie moet zelf ingrijpen wanneer de voorschriften uit vergunningen en hun eigen huisregels worden overschreden, zo heeft de gemeente duidelijk gemaakt. Dit antwoordt het college van B&W op vragen van SSM-raadslid Rudi van Hooft.

Toiletten en bouwhal
Van Hooft vroeg ook of de gemeente mobiele toiletten kan neerzetten, met name voor de vrouwelijke carnavalsvierders. Maar dat moet de organisatie zelf regelen, vindt B&W. Bij het vinden over geschikte locaties voor bouwhallen, een ander item waarover Van Hooft meer wilde weten, wil de gemeente graag meedenken. "Maar een oplossing is niet zomaar voorhanden", schrijft het college.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }