Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Nieuw plan riolering Kapelstraat Ophemert

  •   83 keer gelezen

OPHEMERT • De gemeente West Betuwe heeft zich gebogen over het voorgenomen riolerings- en bestratingsproject in de Kapelstraat in Ophemert. Het moet in elk geval anders dan in de aangrenzende Weverstraat. Op 19 juni wordt een nieuw voorstel aan de bewoners gepresenteerd.

Eind vorig jaar organiseerden Avri en gemeente Neerijnen ook al een inloopavond in Ophemert. Onderwerp van gesprek met de aanwezige belangstellenden was de vernieuwing van de riolering en bestrating. De Avri heeft dit project inmiddels overgedragen aan de gemeente West Betuwe.

Heroverweging werkzaamheden
Een soortgelijk project in de aangrenzende Weverstraat heeft eerder ter plaatse voor behoorlijk wat overlast en ergernis bij aanwonenden gezorgd. Reden genoeg voor het huidige gemeentebestuur om nog eens kritisch naar het ontwerp en de projectrisico's voor de Kapelstraat te kijken. Herhaling van de Weverstraat wil de gemeente voorkomen.

Hevige regenval
Centraal staat de vraag of het ontwerp robuust genoeg is om bij hevige regenval het water te kunnen verwerken. Daarbij is het goed ook nog eens te kijken naar mogelijkheid regenwater bovengronds af te voeren. Dat laatste zou mogelijk de periode van uitvoering kunnen bekorten en de waterafvoer via het riool robuuster maken.

Onderzoeken
De afgelopen maanden zijn benut voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Over de uitkomsten daarvan wil de gemeente nu in gesprek met de direct aanwonenden. Daarbij gaat het ook om een aangepast ontwerp en de periode van uitvoering.

Inloopavond
Tijdens een speciale inloopavond op woensdag 19 juni kunnen belangstellenden zich nader laten informeren en hun eigen wensen en suggesties met de aanwezige deskundigen bespreken. De avond is in Huis Op Hemert, Blankenburgsestraat 3, Ophemert. Inlopen kan vanaf 19:30 tot 21:30 uur. Alle aanwonenden ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }