Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Fanfare Alem tijdens een nieuwjaarsconcert.
• Fanfare Alem tijdens een nieuwjaarsconcert. (Archieffoto: Lya Cattel)

Geen overgangsregeling meer voor fanfares in Maasdriel

  •   311 keer gelezen

ALEM/VELDDRIEL • De fanfares in Alem en Velddriel hebben nul op het rekest gekregen met hun verzoek voor een overgangsregeling om de pijn van subsidieverlaging te verzachten.

Beide fanfares kregen voor dit jaar een lager subsidiebedrag dan in voorgaande jaren. Ze tekenden bezwaar aan en stelden voor om een overgangsregeling te treffen, waardoor hun subsidiebedrag maximaal tien procent daalt ten opzichte van 2018.

Eerdere regeling
De bezwaarschriftencommissie adviseerde de gemeente Maasdriel om niet in te gaan op het verzoek. In 2018 is er al een overgangsregeling geweest voor alle verenigingen die op basis van de nieuwe subsidieregeling een lagere uitkering zouden ontvangen dan in 2017.

Zorgvuldig gecommuniceerd
In 2018 zijn de verenigingen betrokken geweest bij het ontwikkelen van de nieuwe subsidieregeling en zij hebben van tevoren een doorberekening van de subsidiebedragen voor 2019 van de gemeente ontvangen. De gemeente heeft veranderingen in subsidiecriteria en -bedragen dus zorgvuldig en tijdig gecommuniceerd. Maasdriel neemt dit advies over.

600 euro
Wel krijgt Fanfare Alem er dit jaar 600 euro bij. Dat geld is voor activiteiten die de vereniging in 2017 heeft georganiseerd. Eén van deze activiteiten had de gemeente ten onrechte niet meegerekend; twee activiteiten had de fanfare zelf niet genoemd bij hun originele subsidieaanvraag. Tijdens de bezwaarprocedure heeft de fanfare de informatie over deze twee activiteiten alsnog aangeleverd.

De bezwaarschriftencommissie oordeelde dat voor fanfare La Harpe uit Velddriel de subsidie goed is berekend en dat die vereniging dus geen recht heeft op meer geld.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }