Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Drie leerlingen van De Brug staan bij de kinderboerderij met het bewijs van adoptie van de dwerggeiten.
• Drie leerlingen van De Brug staan bij de kinderboerderij met het bewijs van adoptie van de dwerggeiten. (Foto: Saskia Dijkstra)

Praktijkschool De Brug adopteert dwerggeiten van kinderboerderij

  •   160 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Voor het tweede jaar op rij adopteert praktijkschool De Brug de dwerggeiten van kinderboerderij Beestenboel in Zaltbommel. Zowel de dieren als de leerlingen hebben daar baat bij.

Iedere woensdag- en donderdagochtend wordt er door leerlingen van De Brug hard gewerkt op deze kinderboerderij. De dieren krijgen dan eten en water, de hokken worden verschoond en de boerderij wordt grondig geveegd.

Vaardigheden
De leerlingen maken op de kinderboerderij onder leiding van een docent kennis met de basale werknemersvaardigheden en basiscompetenties, die nodig zijn om later een succesvolle werknemer te zijn. Ook ontdekken de leerlingen dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan goed burgerschap.

Bijdragen aan de kosten
De Brug is erg blij dat zij deze werkzaamheden met hun leerlingen kunnen uitvoeren op de plaatselijke kinderboerderij. Deze leerlingen leren namelijk door te doen, dus in de praktijk. Vandaar dat De Brug graag bijdraagt aan de kosten voor de verzorging van de dwerggeiten.

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }