Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De leerlingen namen ook plaats in de raadszaal.
• De leerlingen namen ook plaats in de raadszaal. (Foto: gemeente Maasdriel)

Basisschoolleerlingen bezoeken gemeentehuis Kerkdriel

  •   119 keer gelezen

KERKDRIEL • De gemeente Maasdriel ontving donderdag en vrijdag in totaal 194 bovenbouwleerlingen op het gemeentehuis in Kerkdriel.

De leerlingen van de basisscholen De Schakel uit Ammerzoden, De Bogerd uit Rossum, De Pollenhof en De Zaaier uit Hedel kwamen kennismaken op het gemeentehuis. In een carrousel van activiteiten lieten enthousiaste medewerkers de leerlingen zien dat hun werk erg afwisselend is.

Huwelijk
De leerlingen speelden een huwelijkssluiting na, lieten zien wat ze over budgettering wisten en ontdekten wat er bij omgevingsbeheer rond hun eigen huis komt kijken. Ook hebben de leerlingen de kluis bezocht en zagen ze welke documenten daar liggen opgeslagen.

Bioscoopbon
Ter afsluiting werd hun opgedane kennis getest in een slotquiz. De winnaar van de slotquiz kreeg een bioscoopbon uitgereikt door wethouder Sørensen.

De gemeente organiseert de kennismakingsdagen sinds 2006 en nodigt om het jaar meerdere basisscholen uit om in een dagdeel meer te weten te komen over het werk dat vanuit het gemeentehuis gedaan wordt.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }