Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Adrie Bragt (rechts) was aanwezig bij de ingebruikname.
• Adrie Bragt (rechts) was aanwezig bij de ingebruikname. (Foto: aangeleverd)

Wethouder 'opent' buurt-AED Bloemkeshof Zaltbommel

  •   283 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Onder het toeziend oog van wethouder Adrie Bragt is zaterdag de buitenkast met buurt-AEd op Bloemkeshof 83 in gebruik genomen.

De initiatiefnemer, Jacob van Rumpt, was in februari alle deuren van de straat langs gegaan en wist zo de benodigde 2735 euro aan toezeggingen te verzamelen. 

Wim van Acquoy van wijkplatform De Spellewaard en een aantal buurtbewoners maakten het officiële moment mee. Coop en Suus Garden zorgden voor drankjes en hapjes.

Code
De buurtbewoners werden ook meteen geïnformeerd over het gebruik van de AED. Het apparaat kan niet zomaar uit de kast gehaald worden, alleen met een code die de hulpdiensten kunnen versturen als iemand een hartstilstand heeft. Alleen geschoolde mensen met een certificaat, die zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener bij HartslagNu krijgen die code.

Reanimatietraining
Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk omwonenden van de buurt-AED een reanimatietraining volgen. Inmiddels hebben negen bewoners dat gedaan, zij hebben zich ook aangemeld bij HartslagNu. "Maar het zou fijn zijn als nog meer mensen een training volgen. De kosten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekering", zegt Jacob van Rumpt.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }