Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Goed plan

  •   311 keer gelezen

Goed plan

Mooi hoor, die plannen voor het Buko-terrein langs de Waal in Zaltbommel. En ook zo mooi dat er geluisterd is naar mensen uit de burgerij die het met de eerste plannen niet helemaal eens waren. Goed, er is nog van alles op aan te merken maar de basis is in orde.

En het moet maar eens gezegd worden, dat geldt ook voor het feit dat er geen huurwoningen komen. Dit plan is daar veel te mooi voor. En laten we eerlijk zijn, de mensen die dit soort huizen doorgaans bevolken, zitten niet te wachten op een mooie wijk en een prachtig uitzicht. Die zoeken elkaar in hemdsmouwen op om bier te drinken, domme grappen te maken en luidkeels hun waarheid te verkondigen. Die zijn allang blij met een damwandschutting en een tegelplaatsje. Als hun huis maar goedkoop is en niet lekt is het ze al meer dan genoeg. Ze zouden maar ongelukkig worden als ze tegen die "middeldure koopwoningen" aan moeten kijken. Dat geeft scheve gezichten en verkeerde gedachten.

Bijzonder dapper ook om in deze tijd van zogenaamde sociale gelijkheid zo de tijdgeest te negeren en zo'n principiële keuze te maken. Ik pleit nu al voor een lintje voor de helden die dit initieerden. Of beter: vernoem de toekomstige straten naar hen. Opdat wij niet vergeten.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }