Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: nl.123rf.com

Zaltbommelse schrijft dichtbundel over psychische problemen

  •   339 keer gelezen

ZALTBOMMEL • 'Nog niet verloren - Gedichten over mijn leven met psychische problemen', zo heet de dichtbundel van Sidy van Gemert uit Zaltbommel.

Deze dichtbundel gaat over het leven. Maar wat als je leven er, door het feit dat er een duivel in je hoofd zit, anders uit ziet dan bij de meeste mensen? In haar gedichten geeft Sidy een kijkje in haar hoofd. Een hoofd waarin het vaak duister is, maar waar - gelukkig - nog ruimte is voor een sprankje hoop. Dit mede door de mogelijkheid om te schrijven, wat haar leven met psychische problemen vaak een stuk draagbaarder maakt. 

Uitlaatklep
Sidy van Gemert (1995) komt uit Zaltbommel. Schrijven doet ze al van jongs af aan, en sinds haar twaalfde vooral in de vorm van gedichten. Haar mentale problemen spelen hierin een belangrijke rol. Voor haar dient dit vooral als uitlaatklep, maar ook wil ze anderen graag inspireren en motiveren om te vechten voor hun dromen. Het creëren van meer openheid is een belangrijk doel voor haar, want niemand zou zich moeten schamen voor zijn of haar problemen, wat voor problemen dit dan ook mogen zijn. 

Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
 

Janneke Boogaard, Janneke Boogaard,
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }