Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Manuela van Etten helpt mensen (weer) op weg naar een vitaal leven.
• Manuela van Etten helpt mensen (weer) op weg naar een vitaal leven. (Foto: aangeleverd)

Vitaliteitscoach Van Etten van start in Opijnen

  •   145 keer gelezen

OPIJNEN • Goed presteren op je werk, je gezin op de rit houden, genoeg bewegen, gezond eten: het valt niet altijd mee om alle ballen omhoog te houden. Manuela van Etten komt te hulp als de balans zoek is.

Manuela opende in januari haar praktijk als vitaliteitscoach. "Daaronder valt stresscounseling, mental coaching en natuurvoedingsadvies. Daarnaast heb ik de opleiding tot stoelmasseur gedaan en de training voor mindful beweegcoach", vertelt Manuela enthousiast.

Combinaties
Juist het veelzijdige pakket dat Manuela in huis heeft, biedt veel mogelijkheden. "Bij vermoeidheid door te veel stress, ontbreekt de zin om gezond te koken en te bewegen. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Want ongezonde voeding, geen beweging en continu binnen zitten heeft een negatief effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid." Ander voorbeeld: "Als je wilt afvallen terwijl je emotioneel veel te verduren hebt, is dat heel moeilijk. Tijdens het intakegesprek voor een natuurvoedingsadvies vraag ik ook naar het stresslevel. Als dit hoog is, kan het zijn dat ik coaching adviseer."

Burn-out
Zelf heeft ze op dat vlak veel geleerd toen ze eind 2015 in een burn-out belandde. "Ik ging een traject in. Heftig, maar wat heb ik er veel van geleerd. Zo kreeg ik inzicht, leerde ik mijn kwaliteiten en mijn valkuilen kennen. Ik kwam erachter dat ik altijd maar doorging en nooit stilstond hoe het met mij ging, laat staan dat ik stilstond bij de signalen van mijn lichaam."

Dankbaar werk
Ze gooide het roer om en heeft nu volop energie om anderen te coachen. "Het is heel dankbaar werk. Als mensen tot inzicht komen, stap voor stap betere keuzes maken, gedragsverandering ondergaan die hen verder helpt, vind ik dat prachtig te zien. "

Bedrijven
Naast individuele begeleiding, stoelmassages en kookworkshops in haar praktijk aan huis, komt Manuela ook bij bedrijven voor stoelmassages, workshops en mindful bewegen.

Mindful bewegen
Manuela wil ook graag meerdere particuliere groepjes mindful bewegen starten. "Het is een combinatie van kracht-, stretch-, balans-, ontspanningsoefeningen, wandelen of joggen, meditatie en mindfulness waarbij een ademhalingstechniek wordt ingezet, en dat lekker in de buitenlucht."

Wie van het hele pakket wil proeven kan zich ook aanmelden voor een vitaliteitsweekend in september, dat Manuela samen met collega Jacqueline Verweij organiseert.

Meer info: 06-28400124 of vitaliteitscoachvanetten.nl

Janneke Boogaard, Janneke Boogaard,
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }