Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Een grote groep rolschaatsers reisde af naar Italië.
• Een grote groep rolschaatsers reisde af naar Italië. (Foto: aangeleverd)

Ker-Rolls op avontuur in Italië

  •   480 keer gelezen

KERKDRIEL • Rolschaatsclub Ker-Rolls uit Kerkdriel is van 1 tot en met 5 mei met het showteam naar de Europese Kampioenschappen in Italië geweest. Er waren maar liefst drie groepen geselecteerd, die twee achtste en een elfde plaats behaalden.

De EK vonden plaats in Reggio Emilia, in de buurt van Bologna. Op woensdag 1 mei vertrokken de rolschaatsers 's ochtends vroeg met de bus richting het zuiden, waar zij in de avond geheel volgens planning arriveerden. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei waren de wedstrijden. 

Het is voor de Kerkdrielse club een aantal jaren geleden dat zij deel hebben genomen aan het EK. Het niveau ligt daar erg hoog. De Ker-Rolls waren na het NK in februari geselecteerd voor deelname aan drie onderdelen; Jeugd Kwartet, Junior Kwartet en Grote Groep.

Twee achtste plaatsen
Met het nummer van het Jeugd Kwartet, genaamd Singing with a Swing, hebben zij een mooie achtste plaats weten te behalen. Het was een moeilijke strijd, maar het is de vier jonge rijd(st)ers, die allen voor het eerst schaatsten op een EK, gelukt om in de top-10 terecht te komen. Het Junior Kwartet heeft tevens een mooie achtste plaats weten te bemachtigen met hun nummer Sound of Silence. 

Zware strijd
Voor de grote groep was de strijd het zwaarst, de concurrentie van Spanje en Italië was enorm. Zij zijn uiteindelijk geëindigd op een elfde plaats met het nummer Universe Mission. 

Na de prijsuitreiking is de groep zaterdagavond met een hele bus vol rijd(st)ers, trainsters, choreograaf en supporters weer terug richting Nederland gereden. Op zondagmiddag kwam de bus aan bij MFC De Kreek, waar vele supporters die in Nederland zijn gebleven maar via een livestream het avontuur hebben gevolgd, op hen stonden te wachten.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Cultureel Fonds en vele anderen die hun steentje hebben bijgedragen om dit avontuur mogelijk te maken. RC Ker-Rolls wil graag iedereen bedanken voor het vertrouwen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }