• Aan de kant van het Fiep Westendorpplein komt JBZ en een gezondheidcentrum. Daarboven en achter staan de woningen gepland.
• Aan de kant van het Fiep Westendorpplein komt JBZ en een gezondheidcentrum. Daarboven en achter staan de woningen gepland. (Foto: Britta Alink)

Huur-, koop- en zorgwoningen op terrein American Roadhouse

  •   852 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Zorgwoningen voor mensen met dementie, huurwoningen voor middeninkomens en koopwoningen. Dat komt boven en naast de geplande nieuwbouw van het Jeroen Boschziekenhuis en het gezondheidscentrum op de plek van het American Roadhouse.

Deze week zijn de plannen gepresenteerd aan omwonenden en donderdagavond aan de politiek.

Het nieuwe complex is qua architectuur aangepast aan de bestaande Portage en de flats Pim en Pom.

JBZ

Aan de kant van het Fiep Westendorpplein komt de nieuwe buitenpolikliniek van het JBZ met daarnaast een gezondheidscentrum waar onder andere huisarts, apotheek en psychologen onderdak krijgen.

Appartementen

Daarboven, naast en achter staan appartementen gepland: 23 koop- en 25 sociale huurappartementen. Die laatste zijn bedoeld voor de middeninkomens en krijgen waarschijnlijk een huur van rond de 850 euro per maand.

Zorgwoningen

In het midden van het terrein komt een bijzondere voorziening voor mensen met dementie. Zo'n zestig studio's in totaal, steeds in kleine groepjes rondo een woonkamer gebouwd. Hierbij komen twee binnentuinen.

Op de tekeningen staan honderd parkeerplaatsen gepland.

Verkeerssituatie

Door de nieuwbouw is het mogelijk om de verkeerssituatie aan te passen.

De start van de bouw staat gepland voor 2021.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }