Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Dilemma

  •   224 keer gelezen

Dilemma

Ik kom er niet uit. In Well is heibel ontstaan over houtkachels. Iemand heeft er twee in zijn huis staan en de buurman zegt dat dat stinkt en dat ie er benauwd van wordt. Eerst maar eens naar de gemeente en dan natuurlijk, volgens langzamerhand slecht vaderlands gebruik, naar de rechter. En hup naar de Raad van State. Alsof die rechters niet wat beters te doen hebben.
Maar goed, een probleem. En dat vind ik ook, als eigenaar van twee houtkachels die ik zo nu en dan tegelijkertijd stook. Hondenliefhebbers kunnen geen kwaad woord van hun schatje horen maar ik sta open voor kritiek. Op mijn houtkachelbeleid.

Onze jaarlijkse schoorsteenveger is van het type schoolmeester. Hij legt immer uit hoe ik moet stoken en dat neem ik braaf aan. Zodoende krijg ik de laatste tien jaar alleen maar complimenten voor mijn schoorsteen: "Eigenlijk kom ik hier voor niks."

Mijn broer was er altijd trots op dat hij des morgens de kachel niet hoefde aan te steken maar die smoorde de boel. Dat moet je sowieso niet doen. En zeker niet bij kachels, blazen met die hap!
Voor Well moet er binnenkort besloten worden. Wordt er goed gestookt, dan is er nauwelijks overlast. Wordt er gezeurd? Dan kun je wel ophouden. Maar ja, hoe kom je daar achter?

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }