•
• (Foto: aangeleverd)

OBS Den Boogerd in Aalst aan kop in e-wasterace

  •   350 keer gelezen

AALST • Groep 7/8 van openbare basisschool Den Boogerd in Aalst heeft tot nu toe de meeste oude elektrische apparaten ingezameld van tien scholen in Rivierenland. Als dat zo blijft, mag de hele klas naar Nemo Science Museum.

"De e-waste race is een race waarin tien scholen in Rivierenland elektrisch afval inzamelen voor een beter milieu. Deze laatste week staan we bovenaan, wij hebben tot nu toe de meeste e-waste verzameld. Als we eerste blijven dan kunnen we een compleet schooluitje winnen naar Nemo. Het is ook veel beter voor het milieu omdat bijna 95% kan worden gerecyclet. Anders zijn over veertig jaar alle grondstoffen op", leggen de leerlingen uit.

"Wist u dat je elektrisch afval niet in de restafval container mag doen? Veel mensen doen dat toch. Maar wij proberen met deze wedstrijd daar iets aan te doen! Het is super leuk om te doen. Iedereen deed zijn best om ons te helpen, super bedankt iedereen!"

Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Avri zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen. Apparaten aanmelden kan nog tot en met 5 april (gebruik als postcode: 5308).

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }