Gemeente Zaltbommel wist niets van komst Vuelta

  •   748 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Zaltbommel is niet betrokken geweest bij de plannen om de Spaanse wielerronde Vuelta in 2020 door de gemeente te laten komen.

Dat zei wethouder Kees Zondag donderdagavond in antwoord op vragen van fractievoorzitter Geert Bok van de SGP tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Bok wilde van de wethouder weten of het college een rol gespeeld heeft bij de voorbereidingen, wat het allemaal moet gaan kosten en of de wielrenners de gemeente Zaltbommel op zondag doorkruisen.

"Wij weten het net als u pas sinds woensdag", aldus Zondag. "We hebben geen enkele rol gespeeld en weten niets over de route."

Provinciale zaak

Volgens hem is de vergunning voor het evenement een 'provinciale zaak' en heeft Zaltbommel 'minimaal sturende mogelijkheden'. 

Kosten

"We hebben er tot nu toe nul euro aan uitgegeven", aldus de wethouder. "Als we door de organisatie benaderd worden, dan zullen we natuurlijk over de kosten spreken." Hij verwacht dat de gemeente in het ieder geval zal 'assisteren' op het gebied van verkeersmaatregelen.

Voor zover hem bekend is de eerste etappe op een vrijdag in augustus 2020 vanuit het centrum van Utrecht, rondom de stad.

Tweede etappe

De tweede etappe zou op zaterdag starten in Den Bosch en via het Land van Heusden & Altena, Zaltbommel en Maasdriel naar de Utrechtse Heuvelrug en het centrum van Utrecht gaan.

De derde etappe, op zondag, zijn start en finish in Breda.

Verrast

"Wij waren verrast over het nieuws", aldus Zondag. "Maar we vinden het ook best grappig."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }